Piotr Jarząbek z krakowskiego hotelu Metropolo by Golden Tulip wygrał konkurs Cheaud Devant! (czyli „Uwaga gorące!”) zorganizowany przez Uniwersytet Kulina...
Indeks nastrojów w firmach spożywczych rósł od kilku kwartałów, ale teraz się zatrzymał – wynika z badania Food Research Institute, które pierwsza opisuje...
Francja i Rosja zgodziły się na rozmowy w celu rozwiązania sporu dotyczącego nowego rosyjskiego prawa, które zmusza francuskich producentów szampana do ety...
Aby móc prowadzić biznes, planować wieloletnie inwestycje, a przede wszystkim rozwijać się w sposób zrównoważony, biorąc pod uwagę aspekty ekologiczne i sp...
Organizacja francuskich producentów szampana postanowiła wznowić eksport do Rosji i dostosować się do rosyjskiego prawa wymagającego informacji na tylnej e...
- Nie ma dziś żadnego uzasadnienia, by wciąż preferować piwa. Nie ma też żadnego uzasadnienia, by preferować wyroby spirytusowa. Traktujmy wszystkich uczci...
Hiszpańskie bary z przekąskami tapaderias nie mogą oferować „champanillo”, a producenci win musujących nazywać go szampanem, bo jest to nazwa chroniona pra...
W tym roku w sklepach i w gastronomii wydatki na ten trunek po raz pierwszy sięgnęły 6 mld zł. To jeden z najszybciej rosnących segmentów wśród alkoholi, a...
Rosja to kraj, w którym od dziesięcioleci funkcjonują dwa równoległe rynki wódki: legalny i nielegalny. Ten drugi - wspierany przez mafie z Kaukazu i skoru...
Francuski resort rolnictwa potwierdził pierwszą prognozę z początku sierpnia: produkcja wina w tej kampanii będzie najmniejsza od początku zbierania takich...
Po krótkiej przerwie w marszu w górę indeks światowych cen żywności znów podskoczył i to do poziomu najwyższego od 10 lat. W sierpniu drożały zboża, cukier...
Takiej obfitości jabłek w sadach Ukrainy nie pamiętają sadownicy od dawna. Nadmiar owoców ciągnie ceny w dół, do poziomu sprzed pandemii. Także zbiory zbóż...