Campbell nie boi się GMO
Amerykańskie koncerny spożywcze niechętnie informują o tym, że w swoich produktach używają składników modyfikowanych genetycznie. Tylko jeden się nie boi:...
Są chętni do przechowania mięsa
Od 4 stycznia Agencja Rynku Rolnego zarejestrowała 22 ważne wnioski od sześciu przedsiębiorców. Opiewają łącznie na niemal 1,6 tys. ton wieprzowiny.
Fundusz zainwestował w QFG
Fundusz private equity Highlander Partners kupił 60 proc. udziałów przetwórni mięsa QFG z zakładami w Białobrzegach k. Radomia i Pionkach.
Tymbark z farmą fotowoltaiczną
Niemal 250 milionów zł wyniosły inwestycje lidera polskiego rynku soków w innowacyjne projekty ekologiczne i technologiczne w latach 2005-2015.
Polacy spragnieni piwnej niszy
Rewolucja na rynku piwa nabiera rozpędu. Na popularności będą zyskiwać produkty browarów rzemieślniczych. Ucierpią na tym masowe lagery.