Grupa Żywiec wprowadza piwo o smaku cydru

Wicelider polskiego rynku piwa chce wykorzystać boom na lekkie alkohole z jabłek. Dlatego zaczyna sprzedaż nowej marki Dziki Sad.

Aktualizacja: 30.05.2016 13:53 Publikacja: 30.05.2016 13:41

Grupa Żywiec wprowadza piwo o smaku cydru

Foto: 123rf.com

- Dziki Sad wpisuje się w oczekiwania konsumentów poszukujących dziś napojów lekkich, o niższej zawartości alkoholu – mówi Izabela Głodek, dyrektor marki Żywiec i cydrów w Grupy Żywiec, wicelidera polskiego rynku piwa, właściciela takich marek jak Żywiec, Warka czy Tatra.

Przykładem na to są modne w Polsce radlery, czyli piwa z lemoniadą o zawartości ok. 2 proc. alkoholu. Dziki Sad, choć nadal ma właściwości orzeźwiające, zawiera go 4,5 proc. Jednocześnie nawiązują do kategorii cydrów, która notuje duże wzrosty w Polsce.

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Czeczen właścicielem aktywów Danone w Rosji. Jest odznaczony „Orderem Kadyrowa”
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Przemysł spożywczy
Masło rekordowo drogie. Indeks światowych cen żywności najwyżej od kwietnia 2023 r.
Przemysł spożywczy
Święta, święta i… do kosza. Wyrzucamy 1,6 kg świątecznego jedzenia na osobę
Przemysł spożywczy
Coca-Cola wycofuje się z własnych obietnic. Nie będzie mocnego odwrotu od plastiku
Materiał Promocyjny
Do 300 zł na święta dla rodziców i dzieci od Banku Pekao
Przemysł spożywczy
Carlsberg znika z Rosji. Aktywa kupuje judoka, dobry znajomy Putina