Reklama

Grupa Żywiec wprowadza piwo o smaku cydru

Wicelider polskiego rynku piwa chce wykorzystać boom na lekkie alkohole z jabłek. Dlatego zaczyna sprzedaż nowej marki Dziki Sad.

Aktualizacja: 30.05.2016 13:53 Publikacja: 30.05.2016 13:41

Grupa Żywiec wprowadza piwo o smaku cydru

Foto: 123rf.com

- Dziki Sad wpisuje się w oczekiwania konsumentów poszukujących dziś napojów lekkich, o niższej zawartości alkoholu – mówi Izabela Głodek, dyrektor marki Żywiec i cydrów w Grupy Żywiec, wicelidera polskiego rynku piwa, właściciela takich marek jak Żywiec, Warka czy Tatra.

Przykładem na to są modne w Polsce radlery, czyli piwa z lemoniadą o zawartości ok. 2 proc. alkoholu. Dziki Sad, choć nadal ma właściwości orzeźwiające, zawiera go 4,5 proc. Jednocześnie nawiązują do kategorii cydrów, która notuje duże wzrosty w Polsce.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Przemysł spożywczy
Rosja produkuje coraz mniej wódki, ale Rosjanie piją więcej
Przemysł spożywczy
Właściciel Nutelli kupuje amerykańskiego producenta płatków śniadaniowych
Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Reklama
Reklama