Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 03.06.2016 16:01 Publikacja: 03.06.2016 16:01
Polska, jako jego największy producent w Unii Europejskiej, ma szanse wykorzystać globalną hossę na drób.
Foto: Fotorzepa, Michał Walczak
- Staliśmy się przodującym producentem mięsa drobiowego w Unii Europejskiej, a konieczność zachowania równowagi między podażą a popytem sprawia, że rocznie musimy wysłać od 40 do 45 proc. produkcji - powiedział podczas piątkowej konferencji Polskie Drobiarstwo - wczoraj, dziś i jutro Rajmund Paczkowski, prezes Krajowej Rady Drobiarstwa - Izba Gospodarcza (KRD-IG).
Pozycja największego producenta drobiu w UE zdobyta przez nas w 2014 r. jest do obronienia przez także w 2016 roku. Branża szacuje, że tylko od stycznia do kwietnia tego roku produkcja drobiu zwiększyła się nad Wisłą o kilkanaście procent.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Słynny amerykański producent lodów Ben & Jerry’s traci jednego ze współzałożycieli. Jerry Greenfield odchodzi z...
Prawie połowa Niemców ma nadwagę, a 11. na 100. boryka się z kryzysem otyłości. Niemieckie władze chcą to zmieni...
Gdyby nie keczup i makaron z serem, Warren Buffett miałby o jeden problem mniej. Podczas niedawnego występu w st...
W rok ceny kawy na światowych giełdach się podwoiły. Podwyżki właśnie docierają na półki sklepowe w Polsce. Kons...
Po zaledwie roku pracy na stanowisku prezesa Nestlé Laurent Freixe musi pożegnać się z firmą. Powodem jest ukryw...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas