Aktualizacja: 05.05.2019 19:40 Publikacja: 05.05.2019 21:00
Foto: Fotorzepa, Robert Gardziński
W jaki sposób susza wpływa na producentów żywności?
Susza ma negatywne skutki dla całego łańcucha produkcji żywności. Mamy niestabilne dostawy i skokowe podwyżki cen, które zazwyczaj i tak nie są w stanie pokryć strat, jakie ponoszą rolnicy i ogrodnicy. Straty w plonach zbóż, które są krwiobiegiem gospodarki żywnościowej, oznaczają większe ceny pasz i mąki. Długotrwała susza to również niebezpieczeństwo ograniczeń w dostawie prądu, a nawet nakaz wyłączenia zakładów, jak to miało miejsce kilka lat temu.
ORLEN, uwzględniając światowe trendy, stawia na nowoczesne technologie. Podejmuje współpracę ze start-upami, wdr...
W należących do grupy spółek DANONE w Polsce Zakładach Produkcyjnych Nutricia w Opolu uruchomiono pierwszy w kra...
Napędza gospodarkę i coraz częściej nadaje jej kierunek. Wyrósł z roli dostawcy i kształtuje technologiczną tran...
Tegoroczną, XVIII już, edycję konferencji Banku Gospodarstwa Krajowego dla jednostek samorządu terytorialnego po...
Kolejne trzy wyższe uczelnie i dwa resorty dołączyły do prac nad specjalnym raportem pt. „Bezpieczeństwo łańcuch...
Od strony użytkowej najważniejszy element e-Doręczeń to szybkość. Nie musimy też odwiedzać placówki pocztowej, ż...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas