Reklama
Rozwiń

Rosyjski sposób na otwarte restauracje

W Rosji centra handlowe pracują, a w nich nie tylko zrobimy zakupy, ale też zjemy. Wszystko przy zachowaniu wprowadzonych reguł bezpieczeństwa.

Aktualizacja: 25.11.2020 14:30 Publikacja: 25.11.2020 13:35

Rosyjski sposób na otwarte restauracje

Foto: AFP

Rosyjskie Ministerstwo Przemysłu i Handlu, wydało zalecenia umożliwiające pracę punktów gastronomicznych w centrach handlowych. Jak wylicza gazeta RBK, punkty w galeriach muszą obsługiwać klientów przy osobnych stołach, tak jak w restauracjach. Wybór jedzenia i płatności za zamówienie może się odbywać wyłącznie poprzez elektroniczne menu.

Jeśli chodzi o płacenie za jedzenie, punkty gastronomiczne będą musiały zadbać o to, aby goście nie musieli stać w kolejkach. Dodatkowo właściciele centrów handlowych muszą zapewnić co najmniej 4 metry kwadratowe dla każdego odwiedzającego strefę gastronomiczną. Zabronione są występy rozrywkowe na terenie strefy gastronomicznej.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz
Przemysł spożywczy
Unilever daje długie gwarancje zatrudnienia załodze. To ewenement
Przemysł spożywczy
Starbucks zakazuje pisania imion kandydatów na prezydenta na kubkach. „Zbyt polityczne”