Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 27.04.2020 18:07 Publikacja: 27.04.2020 17:17
Foto: www.beyondmeat.com
W Stanach Zjednoczonych zaczyna brakować mięsa. W kwietniu amerykański potentat mięsny Tyson musiał zamknąć swój największy zakład przetwórstwa wieprzowiny w Waterloo, a także fabrykę w Columbus Junction w stanie Iowa z powodu zarażenia pracowników koronawirusem. To nie jedyny producent mięsa, który ucierpiał na pandemii. Swoje zakłady wołowiny, wieprzowiny i drobiu zamknęły również takie wielkie światowe koncerny, jak amerykańsko-chiński Smithfield Foods i brazylijski JBS.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Główny Inspektorat Sanitarny podjął decyzję o wycofaniu z obrotu wielu rodzajów piwa smakowego polskiej firmy Al...
Wartość kawy sprzedanej w sklepach sięga już 7,7 mld zł rocznie, co oznacza wzrost o 700 mln zł w zaledwie dwa l...
To nie „wroga propaganda”, tylko oficjalne dane Moskwy: w Rosji rozpędza się kryzys żywnościowy. Załamała się pr...
Wśród najmłodszych dorosłych, czyli osób w wieku 18-25 lat, jedynie mniej niż co piąty wcale nie pije alkoholu....
Unilever zagwarantował załodze działu lodów (34 marki, m.in. Algida, Magnum, Wall's) w Europie i Wielkiej Brytan...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas