Reklama
Rozwiń
Reklama

Niespodziewany kłopot restauracji z otwarciem. Brak ludzi

Powrót brytyjskiego sektora gastronomicznego do normalności okazuje się być trudniejszy niż się wydawało i to wcale nie przez brak klientów.

Aktualizacja: 30.04.2021 13:39 Publikacja: 30.04.2021 11:10

Niespodziewany kłopot restauracji z otwarciem. Brak ludzi

Foto: Bloomberg

Bary i restauracje to jedne z najbardziej znanych ofiar obostrzeń mających zapobiegać rozprzestrzenianiu się koronawirusa. W Wielkiej Brytanii, dzięki poprawie sytuacji i masowym szczepieniom zaplanowano pełne, choć w reżimie sanitarnym, otwarcie gastronomii od 17 maja. Już od 12 kwietnia działają one mogąc serwować jedzenie i napoje w ogródkach. Wraz ze zbliżającym się terminem pełnego otwarcia gastronomia coraz intensywniej zmaga się z niespodziewanym problemem – brakiem chętnych do pracy.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Biznes
Niemcy chcą embarga na stal z Rosji. To cios w koncerny oligarchów Kremla
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Biznes
Awaria sieci Play. Klienci nie mogą wykonywać połączeń
Biznes
Koniec turystycznego biznesu z Rosją. Republiki bałtyckie zamykają granice
Biznes
UE i Chiny łagodzą napięcia handlowe. Szczyt klimatyczny bez udziału USA?
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Biznes
ORLEN napędza transformację w Europie Centralnej
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama