igse
Pracownia Sztuk Wizualnych – Bemowskie Centrum Sztuki
Gotowość dzieci do spontanicznej twórczości jest tu bardzo ceniona. Każdy maluch w wieku od sześciu do dziewięciu lat poznaje tradycyjne i niekonwencjonalne techniki plastyczne. A jego prace biorą udział w konkursach organizowanych przez inne domy kultury. Ul. Górczewska 201, tel. 022 532 04 09, godz. 16 – 17.30.
Maluszkowo – Rodzinne Centrum Animacji i Edukacji Kraina Fantazji
Zanim maluch pójdzie do przedszkola, warto go do tego przygotować. Najlepiej zapisać go na zajęcia adaptacyjne dla dzieci (od półtora roku do trzech lat). Kandydaci na przedszkolaków bawią się tam w gronie rówieśników, przedszkolanka przygotowuje dla nich m.in. gry i zabawy plastyczne. Rezerwacja miejsc do godz. 13. Łomianki, ul. Warszawska 10, tel. 022 497 97 98, godz. 17 – 19.
Kung-Fu – Centrum Kultury Wilanów
Wszyscy, którzy ukończyli dziesięć lat, mogą ćwiczyć kung-fu. Zajęcia odbywają się na różnych poziomach zaawansowania, a ich uczestnicy zgłębiają technikę rzutów, podcięć i stosowania dźwigni oraz doskonalą sztukę właściwego oddychania. Przedszkole nr 56, ul. Gubinowska 28/30, tel. 022 894 43 69, godz. 17.30 – 18.30.
ar
Biosfeera
Wielkanocne dania w wersji wegetariańskiej podawane teraz w restauracji Biosfeera to żurek z jajkiem (12 zł), jajka faszerowane z pieczarkami, cebulką i szczypiorkiem (13 zł/dwie połówki) oraz sałatka jarzynowa (19 zł). Można tu do czwartku (20.03) zamawiać także pozycje na wynos, m.in. rożki szpinakowe (5 zł/szt.), żurek (38 zł/litr) i pasztet z cukinii ze szpinakiem (35 zł/kg). W ofercie jest także nietypowa, jak na polską Wielkanoc, przekąska, a mianowicie humus (11 zł/porcja), czyli pasta z cieciorki z cytryną i oliwą z oliwek. Pascha wielkanocna kosztuje 45 zł za kg. Odbiór 22 marca w sobotę. Al. Niepodległości 80, tel. 022 898 01 55.
ARTScatering
Jaja ekologiczne faszerowane oliwkami i pasztet z żurawiną to niektóre z propozycji firmy ARTScatering przygotowane we współpracy z Vegabarem na przedświąteczne firmowe spotkanie. W zestawie jarskim jest m.in. sałatka wiosenna z brokułami, fetą i oliwkami, słone babeczki z serkiem pleśniowym, winogronami i orzechami oraz mazurek kajmakowy z orzechami laskowymi. Dla każdego uczestnika przewidziano: dwie porcje jajek, trzy kanapki lub babeczki słone, sałatki i porcję ciasta. Cena: 25 zł plus VAT od osoby. W opcji tradycyjnej jest dodatkowo patera wędlin domowych i karkówka ze świeżymi ziołami i chrzanem, a także np. pasztet z soczewicy i piernik marchewkowy z lukrem i kokosem. W menu dla jednej osoby przewidziano: porcję jajka, trzy przekąski zimne, sałatkę i porcję ciasta dla każdego uczestnika.
Cena: 35 zł plus VAT od osoby. Dostawa gratis. Tel. 022 211 34 83 lub 022 695 672 986.
mq