Technologia E-Table

Nowinką w restauracjach są dotykowe ekrany do składania zamówień. Testowała je Pizza Hut w Wielkiej Brytanii, obecnie sieć Applebee’s wprowadza do 1800 swoich placówek.

Publikacja: 15.04.2015 22:41

Technologia E-Table

Foto: Foter

Czas na rewolucję

Technologię w postaci tabletu o nazwie Presto zapewnia firma E la Carte założona przez Rajata Suriego. Na pomysł nowego rozwiązania dla gastronomii wpadł pewnego razu po tym, jak w pewnej restauracji kelner nie mógł w łatwy sposób podzielić rachunku dla ośmiu osób. Suri uświadomił sobie, że restauracje pozostają miejscami o zbyt skostniałych na nowoczesne warunki zasadach. Postanowił wprowadzić technologię także i do nich.

Pozostało 80% artykułu

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Społeczeństwo
„Majdanu nie będzie”. Czy Gruzini obalą rząd?
Społeczeństwo
Pierwszy kraj na świecie zakazał mediów społecznościowych nastolatkom
Społeczeństwo
Zamknięte osiedla dla migrantów? Rosja zaostrza prawo i uderza w przybyszów
Społeczeństwo
Zmarł najstarszy mężczyzna na świecie. Urodził się w roku, w którym zatonął „Titanic”
Materiał Promocyjny
Przewaga technologii sprawdza się na drodze
Społeczeństwo
Portugalia: Wywołujący dengę owad w regionach popularnych wśród turystów
Walka o Klimat
„Rzeczpospolita” nagrodziła zasłużonych dla środowiska