Aktualizacja: 02.10.2019 00:30 Publikacja: 02.10.2019 00:30
Organizatorzy targów spodziewają się 46 tys. zwiedzających
Foto: materiały prasowe
Branża żywnościowa odnotowała dynamiczny wzrost w ostatnich pięciu latach. Pomimo zahamowania tempa wzrostu wskaźniki rentowności wystawców wciąż rosną. Największym odbiorcą polskiej żywności są Niemcy – trzeci światowy importer (po Stanach Zjednoczonych i Chinach). Wartość eksportu żywności z Polski do naszych zachodnich sąsiadów wynosiła w 2017 r. 5,7 mld dol. Dużymi klientami polskich producentów są także odbiorcy z Wielkiej Brytanii, Holandii, Czech, Włoch i Francji. Na tych rynkach konkurujemy jednak z ofertą żywności niemieckiej.
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Propozycja nowelizacji zasad handlu alkoholem rozczarowała wszystkich graczy na tym rynku. Ministerstwo Zdrowia...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas