Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 17.06.2025 05:42 Publikacja: 27.12.2024 15:47
Foto: Adobe Stock
Polska czempionem w branży badań i rozwoju nie jest, jednak jest ważnym producentem żywności w Unii Europejskiej. Więc w tej skali, w tak w dużej grupie firm, znajdują się też takie, które w badania jednak inwestują. Zmiany mogą być mniej lub bardziej odkrywcze, jedne dotyczą po prostu poszukiwania nowych smaków, jak w rynku piwa, odważnych nowych źródeł białka, jak w żywności produkowanej z owadów, ale też sposobu uprawiania roślin – w Warszawie uprawy warzyw przeniosły się np. na Mokotów i „ruszyły w górę".
To nie „wroga propaganda”, tylko oficjalne dane Moskwy: w Rosji rozpędza się kryzys żywnościowy. Załamała się pr...
Wśród najmłodszych dorosłych, czyli osób w wieku 18-25 lat, jedynie mniej niż co piąty wcale nie pije alkoholu....
Unilever zagwarantował załodze działu lodów (34 marki, m.in. Algida, Magnum, Wall's) w Europie i Wielkiej Brytan...
Lubiana przez klientów Starbucksa tradycja podawania przy ladzie własnego imienia, które zostaje następnie zapis...
Polski bank z wyróżnieniem w kategorii Metaverse. Międzynarodowe jury doceniło innowacyjną kampanię Pekao dla młodych klientów.
Po tygodniu eskalacji sporu i intensywnych negocjacji Węgry wycofały się z embarga. Dekret wszedł w życie w nied...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas