Reklama
Rozwiń

Olej kokosowy wcale nie taki zdrowy? Profesor z Harvardu: to czysta trucizna

Olej kokosowy jest idealny do gotowania, pieczenia, świetnie sprawdza jako składnik wielu deserów. Poza tym do bomba witaminowa. Tak twierdzą dietetycy. Jednak profesor Harvardu twierdzi, że to nieprawda, a olej kokosowy to trucizna.

Aktualizacja: 24.08.2018 18:06 Publikacja: 24.08.2018 14:34

Olej kokosowy wcale nie taki zdrowy? Profesor z Harvardu: to czysta trucizna

Foto: Adobe Stock

ula

Profesor Karin Michels z Uniwersytetu Harvarda, twierdzi, że olej kokosowy to "czysta trucizna" i jest "jednym z najgorszych produktów, jakie można jeść".

Michels, dyrektor Instytutu Profilaktyki i Epidemiologii Nowotworów Uniwersytetu we Freiburgu i profesor w Szkole Zdrowia Publicznego Uniwersytetu Harvarda, opublikowała na YouTube 50-minutowy filmik w którym wyjaśnia czemu należy unikać tego typu oleju.

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz
Przemysł spożywczy
Unilever daje długie gwarancje zatrudnienia załodze. To ewenement
Przemysł spożywczy
Starbucks zakazuje pisania imion kandydatów na prezydenta na kubkach. „Zbyt polityczne”