Reklama

Olej kokosowy wcale nie taki zdrowy? Profesor z Harvardu: to czysta trucizna

Olej kokosowy jest idealny do gotowania, pieczenia, świetnie sprawdza jako składnik wielu deserów. Poza tym do bomba witaminowa. Tak twierdzą dietetycy. Jednak profesor Harvardu twierdzi, że to nieprawda, a olej kokosowy to trucizna.

Aktualizacja: 24.08.2018 18:06 Publikacja: 24.08.2018 14:34

Olej kokosowy wcale nie taki zdrowy? Profesor z Harvardu: to czysta trucizna

Foto: Adobe Stock

ula

Profesor Karin Michels z Uniwersytetu Harvarda, twierdzi, że olej kokosowy to "czysta trucizna" i jest "jednym z najgorszych produktów, jakie można jeść".

Michels, dyrektor Instytutu Profilaktyki i Epidemiologii Nowotworów Uniwersytetu we Freiburgu i profesor w Szkole Zdrowia Publicznego Uniwersytetu Harvarda, opublikowała na YouTube 50-minutowy filmik w którym wyjaśnia czemu należy unikać tego typu oleju.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Przemysł spożywczy
USA nałożyły na Brazylię 50-proc. cła. Kawa zamiast do Stanów pojedzie do Chin
Przemysł spożywczy
Niemieckie browary w kryzysie. Niemcy piją coraz mniej piwa
Przemysł spożywczy
TikTok wypromował kolejny produkt spożywczy. Producenci nie nadążają z produkcją
Przemysł spożywczy
Coca-Cola potwierdziła słowa Donalda Trumpa. Szykuje nowe produkty
Przemysł spożywczy
Producenci mięsa w Polsce mają wiele kłopotów. Ale stoi przed nimi ważna szansa
Reklama
Reklama