Olej kokosowy wcale nie taki zdrowy? Profesor z Harvardu: to czysta trucizna

Olej kokosowy jest idealny do gotowania, pieczenia, świetnie sprawdza jako składnik wielu deserów. Poza tym do bomba witaminowa. Tak twierdzą dietetycy. Jednak profesor Harvardu twierdzi, że to nieprawda, a olej kokosowy to trucizna.

Aktualizacja: 24.08.2018 18:06 Publikacja: 24.08.2018 14:34

Olej kokosowy wcale nie taki zdrowy? Profesor z Harvardu: to czysta trucizna

Foto: Adobe Stock

ula

Profesor Karin Michels z Uniwersytetu Harvarda, twierdzi, że olej kokosowy to "czysta trucizna" i jest "jednym z najgorszych produktów, jakie można jeść".

Michels, dyrektor Instytutu Profilaktyki i Epidemiologii Nowotworów Uniwersytetu we Freiburgu i profesor w Szkole Zdrowia Publicznego Uniwersytetu Harvarda, opublikowała na YouTube 50-minutowy filmik w którym wyjaśnia czemu należy unikać tego typu oleju.

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Czeczen właścicielem aktywów Danone w Rosji. Jest odznaczony „Orderem Kadyrowa”
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Przemysł spożywczy
Masło rekordowo drogie. Indeks światowych cen żywności najwyżej od kwietnia 2023 r.
Przemysł spożywczy
Święta, święta i… do kosza. Wyrzucamy 1,6 kg świątecznego jedzenia na osobę
Przemysł spożywczy
Coca-Cola wycofuje się z własnych obietnic. Nie będzie mocnego odwrotu od plastiku
Materiał Promocyjny
Do 300 zł na święta dla rodziców i dzieci od Banku Pekao
Przemysł spożywczy
Carlsberg znika z Rosji. Aktywa kupuje judoka, dobry znajomy Putina