Reklama
Rozwiń
Reklama

Straszny bełt zamiast starego wina

Absolutnym fiaskiem okazało się wino ze statku, który zatonął w 1864 r. u wybrzeży Bermudów. A największy autorytet na świecie Robert Parker twierdzi, że wino trzeba pić, a nie trzymać go jako inwestycji finansowej

Publikacja: 08.03.2015 16:02

Straszny bełt zamiast starego wina

Foto: Bloomberg

Podczas festiwalu żywności i wina w Charleston w Południowej Karolinie zdegustowano butelkę wina odzyskaną 4 lata temu ze statku, który zatonął podczas blokady wybrzeży w czasie wojny secesyjnej w Stanach. Ok. 50 śmiałków kupiło bilety, aby obserwować otwieranie butelki, dekantowanie zawartości przez ekspertów i degustację.

Impreza miała nazwę „Z głębin: 150 lat produkowania wina" (From Deep Below: A Wine Event 150 Years in the Making). Główny sommelier Paul Roberts stwierdził wcześniej: — Miałem już do czynienia z winem z wraków. Może być całkiem dobre.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama