Reklama
Rozwiń

Rozwój to nie tylko technologie

Wzrost efektywności sektora rolno-spożywczego to konieczność szukania innowacji, ale nie tylko technicznych.

Aktualizacja: 29.09.2016 22:35 Publikacja: 29.09.2016 22:24

Rozwój to nie tylko technologie

Foto: Bloomberg

Materiał powstał we współpracy z bankiem Pekao SA

Ze względu na swój tradycyjny charakter sektor rolno-spożywczy wielu jawi się jako mało podatny na innowacyjność. Tymczasem to pozory. Presja efektywnościowa wymusza poszukiwanie nowych rozwiązań technologicznych także w zakresie uprawy, hodowli i przetwórstwa. Równocześnie budowanie wartości może – szczególnie w polskich warunkach – odbywać się również poprzez innowacje nietechnologiczne.

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Przemysł spożywczy
Właściciel Nutelli kupuje amerykańskiego producenta płatków śniadaniowych
Materiał Promocyjny
25 lat działań na rzecz zrównoważonego rozwoju
Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama