Aktualizacja: 05.06.2017 11:06 Publikacja: 05.06.2017 10:42
Foto: Fotorzepa, Marian Zubrzycki
Łącznie 2 tys. gospodarstw w 5 departamentach wznawia stopniowo działalność przerwaną na pół roku w najpoważniejszych przypadkach. — Spodziewamy się, że w ciągu półtora miesiąca wszyscy hodowcy wznowią pracę — powiedział dziennikarzom szef organizacji producentów foie gras, CIFOG, Christophe Barrailh.
- To ważny dzień, bo znów możemy przyjmować pisklęta w naszych gospodarstwach, ale to jedynie pierwszy krok, nie oznacza końca tej bolesnej historii. Jest jeszcze wiele rzeczy do zrobienia — powiedział. Pierwszych przetworów z dotkniętych regionów należy spodziewać się najwcześniej pod koniec sierpnia lub na początku września — dodał.
Węgierskie embargo na polskie mięso stało się niewygodnym tematem przerzucanym między resortami rolnictwa i MSZ....
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas