Zamiast słoików obiad z restauracji

Prognozy są jasne: z roku na rok Polacy będą coraz bardziej skłonni zamawiać gotowe jedzenie do domów czy miejsc pracy. Z drugiej strony lawinowo wzrasta liczba punktów gastronomicznych, które zaczynają oferować taką możliwość klientom. Nic dziwnego, żaden przedsiębiorca w obliczu zmieniającego się rynku nie chce pozbawić się dodatkowego obrotu. To dobrze, bo ostatecznie najbardziej korzysta na tym właśnie konsument.

Aktualizacja: 21.01.2018 21:04 Publikacja: 21.01.2018 20:00

Zamiast słoików obiad z restauracji

Foto: Adobe Stock

Tak duża popularność usług delivery nie byłaby możliwa bez nowoczesnych aplikacji, dzięki którym cały proces jest szybki i bezpieczny. Jednak jeszcze ważniejsze jest przyzwyczajenie młodego pokolenia, które wcześniej niż wiązać buty nauczyło się obsługi ekranów dotykowych. Młodzi ludzie doskonale wiedzą, jak bardzo można sobie ułatwić życie za pomocą przeróżnych aplikacji. Nie mają też barier finansowych, jak poprzednie pokolenia, bo dziś w ofertach pracy, szczególnie „dla studenta", można przebierać jak w ulęgałkach.

99zł za rok.
Bądź na bieżąco! Czytaj ile chcesz!

Kto zostanie nowym prezydentem? Kto zostanie nowym papieżem? Co się dzieje w USA? Nie przegap najważniejszych wydarzeń z kraju i ze świata!
Opinie Ekonomiczne
Marta Postuła: Czy warto deregulować?
Opinie Ekonomiczne
Robert Gwiazdowski: Wybory prezydenckie w KGHM
Opinie Ekonomiczne
Witold M. Orłowski: Qui pro quo, czyli awantura o składkę
Opinie Ekonomiczne
RPP tnie stopy. Adam Glapiński ruszył z pomocą Karolowi Nawrockiemu
Opinie Ekonomiczne
Krzysztof A. Kowalczyk: Nie należało ciąć stóp przed wyborami
Materiał Promocyjny
Lenovo i Motorola dalej rosną na polskim rynku