Reklama

Zamiast słoików obiad z restauracji

Prognozy są jasne: z roku na rok Polacy będą coraz bardziej skłonni zamawiać gotowe jedzenie do domów czy miejsc pracy. Z drugiej strony lawinowo wzrasta liczba punktów gastronomicznych, które zaczynają oferować taką możliwość klientom. Nic dziwnego, żaden przedsiębiorca w obliczu zmieniającego się rynku nie chce pozbawić się dodatkowego obrotu. To dobrze, bo ostatecznie najbardziej korzysta na tym właśnie konsument.

Aktualizacja: 21.01.2018 21:04 Publikacja: 21.01.2018 20:00

Zamiast słoików obiad z restauracji

Foto: Adobe Stock

Tak duża popularność usług delivery nie byłaby możliwa bez nowoczesnych aplikacji, dzięki którym cały proces jest szybki i bezpieczny. Jednak jeszcze ważniejsze jest przyzwyczajenie młodego pokolenia, które wcześniej niż wiązać buty nauczyło się obsługi ekranów dotykowych. Młodzi ludzie doskonale wiedzą, jak bardzo można sobie ułatwić życie za pomocą przeróżnych aplikacji. Nie mają też barier finansowych, jak poprzednie pokolenia, bo dziś w ofertach pracy, szczególnie „dla studenta", można przebierać jak w ulęgałkach.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok.

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia. Czytaj, to co ważne.
Reklama
Opinie Ekonomiczne
Hubert A. Janiszewski: Obiecanki cacanki, a naród się cieszy…
Opinie Ekonomiczne
Witold M. Orłowski: Afera na sierpień
Opinie Ekonomiczne
Marcin Zieliński: Ukryte pułapki nowego budżetu UE dla Polski
Opinie Ekonomiczne
Przemysław Tychmanowicz: Likwidacji podatku Belki nie ma, ale też jest OKI
Opinie Ekonomiczne
Polska wciąż importuje rosyjskie węglowodory
Reklama
Reklama