Reklama

Buraki na salony

Czego się spodziewać, odwiedzając najbardziej luksusowe restauracje Francji? Opasłych kart przepełnionych znakomitymi winami – oczywiście! Wózków uginających się od butelek szampana – naturalnie! Dorodnych homarów i kilogramów przedniego kawioru, trufli i foie gras – zazwyczaj także.

Publikacja: 29.10.2015 19:45

Buraki na salony

Foto: Materiały Promocyjne

Ale buraka? Takiego zwyczajnego, pospolitego buraka?

Tymczasem on, niezrażony, dumnie pręży swoje jędrne słodkości pośród produktowej arystokracji. Jest warzywem występującym w menu niemal każdej pięcioczapkowej restauracji w tym kraju, ulubieńcem wybitnych kucharzy oraz ozdobą wielu talerzy i gwiazdą licznych dań. Nie trzeba wydawać fortuny na ekskluzywne produkty, żeby olśnić gości. To w prostocie siła!

Pozostało jeszcze 96% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kultura
Córka lidera Queen: filmowy szlagier „Bohemian Rhapsody" pełen fałszów o Mercurym
Kultura
Ekskluzywna sztuka w Hotelu Warszawa i szalone aranżacje
Kultura
„Cesarzowa Piotra”: Kristina Sabaliauskaitė o przemocy i ciele kobiety w Rosji
plakat
Andrzej Pągowski: Trzeba być wielkim miłośnikiem filmu, żeby strzelić sobie tatuaż z plakatem do „Misia”
Patronat Rzeczpospolitej
Warszawa Singera – święto kultury żydowskiej już za chwilę
Reklama
Reklama