Reklama

Buraki na salony

Czego się spodziewać, odwiedzając najbardziej luksusowe restauracje Francji? Opasłych kart przepełnionych znakomitymi winami – oczywiście! Wózków uginających się od butelek szampana – naturalnie! Dorodnych homarów i kilogramów przedniego kawioru, trufli i foie gras – zazwyczaj także.

Publikacja: 29.10.2015 19:45

Buraki na salony

Foto: Materiały Promocyjne

Ale buraka? Takiego zwyczajnego, pospolitego buraka?

Tymczasem on, niezrażony, dumnie pręży swoje jędrne słodkości pośród produktowej arystokracji. Jest warzywem występującym w menu niemal każdej pięcioczapkowej restauracji w tym kraju, ulubieńcem wybitnych kucharzy oraz ozdobą wielu talerzy i gwiazdą licznych dań. Nie trzeba wydawać fortuny na ekskluzywne produkty, żeby olśnić gości. To w prostocie siła!

Pozostało jeszcze 96% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Patronat Rzeczpospolitej
Jubileuszowa gala wręczenia nagród Koryfeusz Muzyki Polskiej 2025
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Kultura
Wizerunek to potęga: pantofelki kochanki Edwarda VIII na Zamku Królewskim
Kultura
Czytanie ma tylko dobre strony
Kultura
Popkulturowa kariera „Stańczyka", czyli od muralu w Paryżu do okładki płyty Lady Gaga
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Kultura
Polski projekt z nagrodą DesignEuropa Awards 2025
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama