Aktualizacja: 19.03.2018 18:56 Publikacja: 19.03.2018 18:56
Foto: materiały prasowe
Rzeczpospolita: 21 marca tylko we Francji, spośród wszystkich krajów uczestniczących w projekcie, więcej restauracji weźmie udział w inicjatywie Smaki Francji (Gout de France) niż w Polsce. Czym tłumaczyć takie zamiłowanie nad Wisłą do francuskiej kuchni?
Pierre Lévy: Nasze narody łączy głęboka przyjaźń i zamiłowanie do dobrej kuchni, to jasne. Ale Polacy żyją też coraz lepiej, coraz więcej podróżują, poszukują nowych doznań – również kulinarnych. My chcemy ich przekonać, że kuchnia francuska jest przystępna, że to oferta na każdą kieszeń. Bo wciąż wielu Polaków ta kuchnia onieśmiela.
Czy rynek pracy dla absolwentów psychologii jest dziś obiecujący? Zdecydowanie tak i warto mieć tego świadomość,...
Prokuratura we Wrocławiu wszczęła śledztwo dotyczące nieprawidłowości finansowych w Centrum im. Willy’ego Brandt...
W narracji rosyjskiej zmienił się język opisu zwycięstwa w II wojnie światowej: z oddania hołdu poległym i uczcz...
Kilkadziesiąt najważniejszych europejskich think tanków spotka się w Warszawie i Toruniu, aby rozmawiać o przysz...
W trakcie ekshumacji prowadzonej w Puźnikach w Ukrainie naukowcy wydobyli szczątki co najmniej 42 osób – podało...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas