Reklama
Rozwiń
Reklama

Gwiazdkowa restauracja zostanie zamknięta. Bo jest za drogo

Wielokrotnie nagradzana gwiazdką Michelin restauracja z Belfastu poinformowała, że niestety kończy działalność. Przyczyną są zbyt wysokie koszty. A klienci nie mają już pieniędzy na wykwintne dania.

Publikacja: 08.11.2023 18:19

Wielokrotnie nagradzana gwiazdką Michelin restauracja z Belfastu kończy działalność

Wielokrotnie nagradzana gwiazdką Michelin restauracja z Belfastu kończy działalność

Foto: Adobe Stock

Deanes EIPIC to restauracja należąca do Michaela Deane’a, uznanego szefa kuchni z Irlandii Północnej. W 1997 roku, po niespełna dwunastu miesiącach działalności, restauracja została nagrodzona pierwszą gwiazdką Michelin. W sumie przyznano ją restauracji sześć razy z rzędu. Mimo to Deanes EIPIC, która działa od 26 lat - do końca roku ma zostać zamknięta.

Według informacji CNN zarządzająca nią firma wyjaśniła, iż decyzję o zamknięciu lokalu podjęto ze względu na "wzrost wrażliwości cenowej klientów, wpływu pandemii COVID-19, brexitu oraz rosnących kosztów utrzymania". Zaznaczono, że planowane jest wznowienie działalności, jednak "z większym naciskiem na stosunek jakości do ceny".

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Gastronomia
Starbucks w USA traci klientów. Sprzedaż rośnie na świecie mimo drogiej kawy
Materiał Promocyjny
Czy polskie banki zbudują wspólne AI? Eksperci widzą potencjał, ale też bariery
Gastronomia
Firmy cateringowe tak chcą walczyć z marnowaniem żywności
Gastronomia
Starbucks zmienia zasady pracy hybrydowej. Prezes usiłuje zreorganizować firmę
Gastronomia
Apetyt firm na głodnych Polaków. Rynek dostaw jedzenia na zakręcie
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Gastronomia
Starbucks walczy o chińskich klientów. Ceny mają być „bardziej przystępne”
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama