Marek Przeździak: Konsumenci mają zaufanie do silnych marek

Rynek słodyczy w Polsce nie rozwija się już w szybkim tempie - mówi Marek Przeździak, prezes Stowarzyszenia Polskich Producentów Wyrobów Czekoladowych i Cu...

Czekoladowa hossa nad Wisłą

W Polsce nie brakuje firm, które z sukcesem wykorzystały duży popyt na słodycze w kraju i za granicą. Te ze ścisłej czołówki postawiły nie tylko na inwesty...

Kelnerzy podadzą Big Maka

Walczący ze spadkiem sprzedaży w USA McDonald's ogłosił rewolucyjne zmiany w swoich lokalach.

Szwajcarski ementaler ma poważne kłopoty. Spada produkcja

Legendarny szwajcarski ser ma kłopoty. Spada produkcja a producenci proszą o pomoc polityków

Oto najlepszy ser świata: Kraftkar z Norwegii

Norweski ser Kraftkar (siłacz) wygrał tegoroczny World Cheese Award, największy i najbardziej prestiżowy konkurs dla serowarów z całego świata, który odbył...

Nestlé ma poważny problem z nowymi przepisami

Nestlé musi usunąć szwajcarski krzyż aż z 80 swoich produktów, ponieważ ich składniki nie pochodzą z alpejskiego kraju.

Drób sięga po kolejny rekord

Tanie mięso drobiowe z Polski zalewa rynek UE. Nasze firmy mają apetyt na więcej i na potęgę zwiększają produkcję.

Makro stawia na polską żywność

"Stawiamy na profesjonalizm w dostawie asortymentu dla handlu i gastronomii oraz na inspirowanie i dzielenie się wiedzą z zakresu prowadzenia skutecznego i...

Carlsberg: "prawdopodobnie najlepsza praca na świecie"

Za picie piwa przez cztery godziny firma Carlsberg oferuje 14 tys. USD (20 tys. SGD) szczęśliwemu wybrańcowi

Nestlé zwiększa produkcję w Rzeszowie

10 mln zł kosztowała nowa linia produkcyjna w podkarpackim zakładzie szwajcarskiej grupy spożywczej. W sumie w latach 2012-2016 wydała na jego rozwój ponad...

Mc Donald's walczy z innymi gigantami o polskich pracowników

Bezrobocie spada, emigracja zrobiła swoje, a Ukraińców nie przybywa nad Wisłą w takim tempie, żeby pracodawca łatwo zapełnili wakaty. Efekt? W Polsce drama...

GUS: w październiku najbardziej podrożało mleko

W październiku wobec września br. najbardziej podrożało w skupie mleko, więcej też płacono za żyto, pszenżyto i owies. Najbardziej spadły ceny kukurydzy. N...

Przebój kulinarny w Moskwie – burgery z… rzecznych szczurów

Żadna soja, baranina czy kozina. Rosjanie mają zaskakujący kulinarny hit sezonu – mięso pełne wartości odżywczych. Trzeba tylko trochę przełamać uprzedzenia.

#RZECZoBIZNESIE: Fabrizio Gavelli: Woda Żywiec Zdrój jest bezpieczna

Chcemy, aby dzieci piły czystą, niegazowaną wodę – mówi Fabrizio Gavelli, prezes Żywiec Zdrój.

Nie żyje król pierogów

W amerykańskim Pottsville w stanie Pensylwania zmarł w wieku 89 lat Theodore F. Twardzik, niekwestionowany król pierogów w Ameryce, założyciel firmy Mrs. T...

Wiatr w Żagle Warmii i Mazur

Najlepsze w regionie produkty i usługi bazują na tym, co na Warmii i Mazurach ma się najlepiej – miodzie, lasach, dawnych pałacach, tradycyjnej kuchni i no...

Takiego hamburgera jeszcze nie jedliście

McDonald’s zadebiutował z nową pozycją w menu - hamburgerem z nutellą.

Dalekie rynki otwierają się na polski drób

Dynamiczny rozwój polskiej produkcji drobiu, szybszy niż w innych państwach Unii Europejskiej, sprawił, że Polska wyprzedziła takie kraje jak Wielka Brytan...

Polska może rozpocząć eksport jabłek do Chin

Generalny Urząd Nadzoru nad Jakością, Inspekcji i Kwarantanny Chińskiej Republiki Ludowej (AQSIQ) poinformował Ambasadę RP w Pekinie, że polskie świeże jab...

Ambra rośnie najszybciej w Rumunii

O 60,2 proc. zwiększyła się sprzedaż winiarskiej grupy na rynku rumuńskim w pierwszym kwartale roku finansowego 2016/2017. Łączne przychody firmy urosły o...