Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 05.12.2018 19:27 Publikacja: 05.12.2018 18:28
Foto: Adobe Stock
"Od dzisiaj nie będziemy już podawać awokado w lokalu. To. Nie. Jest. Żart" - napisał właściciel kawiarni "Wild Strawberry" z Buckinghamshire w Anglii w mediach społecznościowych. Twierdzi, że woli postawić na lokalne składniki, które nie muszą pokonywać tysięcy kilometrów, by dotrzeć do Buckinghamshire. Mimo że dania z awokado były jednymi z najpopularniejszych w menu kawiarni.
Niezwykła popularność awokado sprawiła, że coraz więcej rolników w Ameryce Południowej i Środkowej specjalizuje się w ich uprawie, wciąż podnosząc ich ceny i wycinając lasy po ich uprawę. Nawet kartele narkotykowe w Meksyku zainteresowały się uprawą awokado i postanowiły czerpać zyski z uprawiających te owoce plantacji.
W wielu miejscach kraju mieszkańcy nie mają dostępu do różnych świadczeń medycznych. Rośnie czas oczekiwania na...
USA i Chiny osiągnęły nowe porozumienie handlowe. Polski e-handel może zapłacić nowy podatek, branża nie kryje o...
Nie ma żadnych wątpliwości, że przyszłość jest cyfrowa, oparta na światłowodach i 5G – mówi Liudmila Climoc, pre...
Sięgające już miliona ludzi straty rosyjskich wojsk na ukraińskim froncie, które według danych zachodnich są naj...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas