Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 29.06.2020 17:26 Publikacja: 29.06.2020 16:18
Foto: Pexels, fot. mali maeder
Przed pandemią koronawirusa generalnym trendem było odwracanie się od plastikowych opakowań. Niestety, z powodu zagrożenia stwarzanego przez wirus SARS-CoV-2 ekologiczne podejście do opakowań i torebek jest w odwrocie. W USA widać wyraźny wzrost ilości plastikowych śmieci, w miarę powrotu plastiku do łask u konsumentów i przedsiębiorców.
Plastikowy problem za Atlantykiem widać wyraźnie choćby w gastronomii. Sieci gastronomiczne, nawet te, które przed pandemią odwracały się od plastiku, teraz przestały limitować ilości tworzyw sztucznych przy zamówieniach w dostawie i na wynos. Przykładowo sieć Just Salad przed pandemią produkowała nadające się do ponownego użycia miseczki, które pozwalały zaoszczędzić ponad 30 ton plastiku rocznie. Jednak gdy wybuchła pandemia program został natychmiast wstrzymany, a w dostawie i na wynos używane są jednorazowe, plastikowe opakowania.
Gaz ziemny nadal pozostanie podstawowym paliwem uzupełniającym europejski, coraz bardziej zielony miks energetyc...
Wkrótce będziemy omawiać 13. pakiet deregulacyjny. Mamy już 350 propozycji zmian w przepisach, z tego 150 skiero...
Ta pływająca rezydencja, o długości boiska piłkarskiego, gdzie nawet fortepian jest złoty, zostanie wystawiona n...
Chodzi o amunicję małokalibrową do pistoletów i karabinków. Skarżyska spółka właśnie zakończyła część inwestycji...
Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja – to trzy główne czynniki, które należy brać pod uwagę decydując się na inwestycję w mieszkanie – czy to z myślą o przechowaniu lub wzroście wartości, czy zwrocie z najmu.
Tragiczna katastrofa lotnicza w Indiach, zaniedbania w polskim przemyśle zbrojeniowym oraz przełomowa zmiana pol...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas