Obrana strategia ma zostać realizowana mimo, zawirowań związanych z prywatyzacją gastronomicznej firmy.
Skarb Państwa wycofał się z negocjacji z jedynym oferentem — PKP IC. Powodem miało być niezadowolenie ze złożonej oferty. — Wielokrotnie zdarzało się, że Ministerstwo Skarbu Państwa wstrzymywało swoje działania po czym ponownie zapraszało do negocjacji dlatego jesteśmy przekonani, iż niedługo znajdzie się podmiot, który w ramach procesu prywatyzacji nabędzie oferowane akcje — mówi Krzysztof Supa, prezes WARS-u.
Spółka planuje m.in. dalsze zmiany w menu. W karcie mają znaleźć się dania wegetariańskie i nowe desery. W wagonach Warsu będzie można się też w końcu napić kawy z ekspresu.
Od lutego pasażerowie będą mogli też używać w pociągowych restauracjach laptopów. Jednak z dwoma przerwami — po 50 minut każda.
Pierwsza ma zostać wprowadzona w porze śniadaniowej, druga w lunchowej. plany spółki przewidują, też uruchomienie w tym roku pierwszych restauracji na dworcu i w centrum handlowym.