Dania roślinne szturmem podbijają ojczyznę schabowego

Kuchnia wegetariańska i wegańska szybko zyskuje na popularności

Aktualizacja: 26.05.2019 14:01 Publikacja: 26.05.2019 05:00

Dania roślinne szturmem podbijają ojczyznę schabowego

Foto: Adobe Stock

Ostatnie edycje prestiżowego rankingu portalu HappyCow, pokazującego najbardziej przyjazne weganom miasta na świecie, każdorazowo wzbudzały w Polsce dużo emocji. Okazywało się, że w kraju mocno kojarzącym się z dietą mięsną Warszawa trafia do ścisłej czołówki zestawienia, mierzącego liczbę restauracji nieserwujących nie tylko mięsa, ale i żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego, także nabiału czy miodu.

Apetyt inwestorów na wegańskie akcje

Pozostało 96% artykułu

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Przemysł spożywczy
Kakao droższe od miedzi. Zyskuje na wartości szybciej niż bitcoin
Przemysł spożywczy
Chude lata dla alkoholi. Uderzyła je akcyza
Przemysł spożywczy
Kakao drożeje szybciej niż bitcoin
Przemysł spożywczy
Wielka Brytania grozi zakazem importu polskiego drobiu z powodu salmonelli
Przemysł spożywczy
McDonald's wprowadza do oferty popularne pączki Krispy Kreme