Reklama
Rozwiń
Reklama

Dania roślinne szturmem podbijają ojczyznę schabowego

Kuchnia wegetariańska i wegańska szybko zyskuje na popularności

Aktualizacja: 26.05.2019 14:01 Publikacja: 26.05.2019 05:00

Dania roślinne szturmem podbijają ojczyznę schabowego

Foto: Adobe Stock

Ostatnie edycje prestiżowego rankingu portalu HappyCow, pokazującego najbardziej przyjazne weganom miasta na świecie, każdorazowo wzbudzały w Polsce dużo emocji. Okazywało się, że w kraju mocno kojarzącym się z dietą mięsną Warszawa trafia do ścisłej czołówki zestawienia, mierzącego liczbę restauracji nieserwujących nie tylko mięsa, ale i żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego, także nabiału czy miodu.

Apetyt inwestorów na wegańskie akcje

Pozostało jeszcze 96% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Czy polskie banki zbudują wspólne AI? Eksperci widzą potencjał, ale też bariery
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Urząd Patentowy teraz bardziej internetowy
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama