Reklama
Rozwiń
Reklama

Jedzenie czerwonego i przetworzonego mięsa skraca życie

Eksperci ostrzegają, że jedzenie czerwonego i przetworzonego mięsa zwiększa ryzyko wcześniejszej śmierci.

Aktualizacja: 13.06.2019 11:35 Publikacja: 13.06.2019 11:20

Jedzenie czerwonego i przetworzonego mięsa skraca życie

Foto: Pixabay

Zamiana wołowiny, jagnięciny i kiełbasy na ryby i warzywa może zmniejszyć ryzyko wcześniejszej śmierci nawet o 17% - wynika z raportu opublikowane w British Medical Journal.

Nowe badanie zawiera analizę zwyczajów żywieniowych ponad 81 tys. Amerykanów. Uczestników pytano o spożywane produkty w ciągu ostatnich ośmiu lat życia.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Materiał Partnera
Czy AI zastąpi pracowników skarbówki? Sztuczna inteligencja a podatki
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Materiał Partnera
Od wyznaczania czasu po nowe światy. Obserwatorium Astronomiczne UW skończyło 200 lat
Nauka
Koszmar arachnofobów. Odkryto podziemne megamiasto pająków. „To pierwszy taki przypadek"
Nauka
Żyjemy w matrixie, a wszechświat jest symulacją komputerową? Naukowcy mają odpowiedź
Materiał Promocyjny
Rynek europejski potrzebuje lepszych regulacji
Materiał Partnera
GEM, Abu Simbel, Ramzes II. Co łączy Wielkie Muzeum Egipskie z polską archeologią?
Materiał Promocyjny
Wiedza, która trafia w punkt. Prosto do Ciebie. Zamów już dziś!
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama