fbTrack
REKLAMA
REKLAMA

Komercyjne

Wielkie odliczanie do otwarcia gastronomii

materiały prasowe
W centrum Warszawy, przed Halą Koszyki, stanął wielki zegar odmierzający czas do symbolicznego otwarcia polskiej gastronomii.

Odliczanie potrwa do północy z piątku na sobotę 15 maja, kiedy to po ponad pół roku zamknięcia ogródki otworzą restauracje i bary – m.in. te działające w Hali Koszyki. Specjały – już minutę po północy - zaoferują m.in. Sobremesa, Ćma czy Port Royal, a o drinki i napoje zatroszczy się Bar Koszyki.

- 15 maja to dzień wyczekiwany nie tylko przez całą branżę gastronomiczną, ale również przez nas wszystkich, tak bardzo spragnionych możliwości wyjścia z domu, spotkania się z bliskimi na mieście przy wspólnym stoliku w ulubionej restauracji, barze czy kawiarni - mówi Piotr Krowicki z Globalworth Poland (firma jest właścicielem i zarządcą Hali Koszyki). - Otwarcie ogródków restauracyjnych to również wspaniała wiadomość dla restauratorów i ich pracowników. Już teraz widać wśród wszystkich ekip nową energię i optymizm na myśl o gościach, którzy nas odwiedzą.

Hala Koszyki powstała ponad 100 lat temu przy ulicy Koszykowej w Warszawie na terenie ówczesnego folwarku Koszyki. Zaprojektowana w secesyjnym stylu przez architekta Juliusza Dzierżanowskiego wróciła na mapę miasta jesienią 2016 r. jako punkt towarzyski i kulinarny, gdzie można zjeść w kilkunastu restauracjach i barach. Można też kupić produkty spożywcze do domu. Kompleks obejmuje 16 tys. mkw. powierzchni biurowej i 6,5 tys. mkw. powierzchni handlowej.

Źródło: rp.pl
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
NAJNOWSZE Z RP.PL
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
REKLAMA
REKLAMA