Klient jak saper, zakupy jak pole minowe

Przy wyborze żywności w sklepie powinniśmy kierować się zasadą, że im mniej jest ona przetworzona, tym lepiej.

Aktualizacja: 30.08.2020 18:15 Publikacja: 27.08.2020 17:18

Eksperci radzą, by do zakupów podchodzić z rozsądkiem

Eksperci radzą, by do zakupów podchodzić z rozsądkiem

Foto: shutterstock

Średni syn pani Eweliny jest alergikiem uczulonym m.in. na nabiał i orzechy. – Dlatego zawsze czytam, co jest w nich napisane, czy w produkcie nie ma alergenów groźnych dla syna – opowiada kobieta. Dodaje, że oczywiście ważna dla niej jest też data przydatności do spożycia. – Ale chyba na to każdy zwraca uwagę – zauważa.

Zdaniem dr. Michała Sutkowskiego, prezesa Warszawskich Lekarzy Rodzinnych, to odpowiedzialne zachowanie. – Poza datą ważności skład produktu powinien być ważny dla kupujących, zwłaszcza dla osób z różnymi rodzajami alergii pokarmowych – tłumaczy lekarz.

Pozostało jeszcze 90% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Wydarzenia
RZECZo...: powiedzieli nam
Materiał Promocyjny
Garden Point – Twój klucz do wymarzonego ogrodu
Wydarzenia
Czy Unia Europejska jest gotowa na prezydenturę Trumpa?
Wydarzenia
Bezczeszczono zwłoki w lasach katyńskich
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Materiał Promocyjny
GoWork.pl - praca to nie wszystko, co ma nam do zaoferowania!