Reklama

Chwastobójcza substancja w niemieckim piwie

Już od dawna przypuszcza się, że chwastobójcza substancja glifosat może wywoływać raka. Instytut Ochrony Środowiska w Monachium znalazł tę substancje w 14 gatunkach piwa, najczęściej sprzedawanych w Niemczech.

Aktualizacja: 25.02.2016 15:07 Publikacja: 25.02.2016 14:49

Chwastobójcza substancja w niemieckim piwie

Foto: picture-alliance/dpa/P. Kneffel

W najczęściej sprzedawanym w Niemczech piwie stwierdzono obecność herbicydu glifosat. Jest to wynik analiz przeprowadzonych przez Instytut Ochrony Środowiska w Monachium który przetestował 14 gatunków piwa. We wszystkich z nich stwierdzono obecność tej substancji.

Monachijski Instytut Ochrony Środowiska, to stowarzyszenie działające na rzecz rezygnacji z energii atomowej, jedzenia nie modyfikowanego genetycznie, trwałej i zrównoważonej energetyki i ekologicznego rolnictwa.

Pozostało jeszcze 85% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Społeczeństwo
Hiszpania nie boi się imigrantów
Materiał Promocyjny
UltraGrip Performance 3 wyznacza nowy standard w swojej klasie
Społeczeństwo
Niemcy: AfD rośnie w siłę. Przyczynia się do tego polityka zamkniętych oczu
Społeczeństwo
Nie dla adopcji czarnych kotów. Hiszpańskie miasto z tymczasowym zakazem w okresie Halloween
Społeczeństwo
Zjednoczenie Korei Południowej z Północną? Historyczny sondaż
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Społeczeństwo
Sondaż: Hiszpanie i Włosi obawiają się USA niemal tak samo, jak Rosji
Materiał Promocyjny
Prawnik 4.0 – AI, LegalTech, dane w codziennej praktyce
Reklama
Reklama