Majówka, czyli grill i piwo bezalkoholowe

Co trafi w tym roku na grilla w bardzo długi majówkowy weekend?

Aktualizacja: 01.05.2018 08:38 Publikacja: 01.05.2018 00:01

Majówka, czyli grill i piwo bezalkoholowe

Foto: pexels.com

Przede wszystkim kiełbasy – wychodzi na to, że majówka to czas wzrostu sprzedaży paczkowanych kiełbas tradycyjnych. Rośnie sprzedaż wszystkich potraw, które łatwo można przyrządzić na grillu, ale kiełbasy wiodą prym. - sprzedaż tego segmentu zaczyna rosnąć już w kwietniu, notując największe sprzedaże w okresie maj-sierpień. Na te cztery miesiące przypada ponad 40 proc. rocznej sprzedaży – komentuje Monika Dyrda, dyrektor relacji z klientami w Nielsen Polska.

Pozostało jeszcze 89% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Przemysł spożywczy
Viktor Orbán zaskoczył polski rząd. Producenci mięsa wściekli, ale embargo trwa
Przemysł spożywczy
Węgry zakazały importu polskiej wołowiny i wieprzowiny. To odwet
Przemysł spożywczy
Zmarł jeden z twórców imperium lodziarskiego Koral
Przemysł spożywczy
Polskie Jeżyki i Grześki łączą siły z niemieckimi zającami
Przemysł spożywczy
Słynny producent alkoholi luksusowych zwolni ponad tysiąc pracowników