Reklama

Majówka, czyli grill i piwo bezalkoholowe

Co trafi w tym roku na grilla w bardzo długi majówkowy weekend?

Aktualizacja: 01.05.2018 08:38 Publikacja: 01.05.2018 00:01

Majówka, czyli grill i piwo bezalkoholowe

Foto: pexels.com

Przede wszystkim kiełbasy – wychodzi na to, że majówka to czas wzrostu sprzedaży paczkowanych kiełbas tradycyjnych. Rośnie sprzedaż wszystkich potraw, które łatwo można przyrządzić na grillu, ale kiełbasy wiodą prym. - sprzedaż tego segmentu zaczyna rosnąć już w kwietniu, notując największe sprzedaże w okresie maj-sierpień. Na te cztery miesiące przypada ponad 40 proc. rocznej sprzedaży – komentuje Monika Dyrda, dyrektor relacji z klientami w Nielsen Polska.

Pozostało jeszcze 89% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Przemysł spożywczy
Rosja produkuje coraz mniej wódki, ale Rosjanie piją więcej
Przemysł spożywczy
Właściciel Nutelli kupuje amerykańskiego producenta płatków śniadaniowych
Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Reklama
Reklama
Reklama