Aktualizacja: 12.12.2018 17:11 Publikacja: 12.12.2018 15:12
Foto: Bloomberg
Koncern McDonald’s ogłosił plan redukcji zużycia antybiotyków w swoim łańcuchu dostaw wołowiny. Firma już wcześniej deklarowała dbanie o to, by w jej łańcuchu dostaw minimalizować wpływ na środowisko naturalne, a w przypadku np. drobiu również ograniczała zużycie antybiotyków. W przypadku wołowiny McDonald’s chce ograniczenia zużycia antybiotyków ważnych dla zdrowia ludzi w swoim łańcuchu dostaw. Decyzja dotycząca mięsa wołowego jest elementem strategii, którą koncern realizuje od 2017 roku.
Węgierskie embargo na polskie mięso stało się niewygodnym tematem przerzucanym między resortami rolnictwa i MSZ....
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas