Reklama

McDonald’s chce ograniczyć użycie antybiotyków przez dostawców wołowiny

Największa sieć fast food świata przejmuje się nadużywaniem antybiotyków w rolnictwie i zamierza ograniczyć ich zużycie w swoim łańcuchu dostaw.

Aktualizacja: 12.12.2018 17:11 Publikacja: 12.12.2018 15:12

McDonald’s chce ograniczyć użycie antybiotyków przez dostawców wołowiny

Foto: Bloomberg

Koncern McDonald’s ogłosił plan redukcji zużycia antybiotyków w swoim łańcuchu dostaw wołowiny. Firma już wcześniej deklarowała dbanie o to, by w jej łańcuchu dostaw minimalizować wpływ na środowisko naturalne, a w przypadku np. drobiu również ograniczała zużycie antybiotyków. W przypadku wołowiny McDonald’s chce ograniczenia zużycia antybiotyków ważnych dla zdrowia ludzi w swoim łańcuchu dostaw. Decyzja dotycząca mięsa wołowego jest elementem strategii, którą koncern realizuje od 2017 roku.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Przemysł spożywczy
Rosja produkuje coraz mniej wódki, ale Rosjanie piją więcej
Przemysł spożywczy
Właściciel Nutelli kupuje amerykańskiego producenta płatków śniadaniowych
Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Reklama
Reklama