Dania roślinne szturmem podbijają ojczyznę schabowego

Kuchnia wegetariańska i wegańska szybko zyskuje na popularności

Aktualizacja: 26.05.2019 14:01 Publikacja: 26.05.2019 05:00

Dania roślinne szturmem podbijają ojczyznę schabowego

Foto: Adobe Stock

Ostatnie edycje prestiżowego rankingu portalu HappyCow, pokazującego najbardziej przyjazne weganom miasta na świecie, każdorazowo wzbudzały w Polsce dużo emocji. Okazywało się, że w kraju mocno kojarzącym się z dietą mięsną Warszawa trafia do ścisłej czołówki zestawienia, mierzącego liczbę restauracji nieserwujących nie tylko mięsa, ale i żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego, także nabiału czy miodu.

Apetyt inwestorów na wegańskie akcje

Pozostało 96% artykułu

Teraz 4 zł za tydzień dostępu do rp.pl!

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Przemysł spożywczy
Polacy przestaną kupować chiński miód? Mogą na to wpłynąć nowe przepisy
Przemysł spożywczy
FAO: ceny żywności wzrosły w marcu po 7 miesiącach spadku
Przemysł spożywczy
Ukraińska firma przejmuje polskiego producenta lodów i mrożonek
Przemysł spożywczy
McDonald’s walczy ze światowym bojkotem. Wykupi wszystkie franczyzy w Izraelu
Przemysł spożywczy
Rosja pozywa duńskiego giganta. Rosjan oburzyły słowa prezesa