Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 02.04.2020 20:19 Publikacja: 02.04.2020 17:49
Foto: Adobe Stock
Jej indeks cen żywności liczony na podstawie zmian co miesiąc cen zbóż, nasion oleistych, nabiału, mięsa i cukru wyniósł w marcu średnio 172,2 pkt, o 4,3 proc. mniej wobec lutego. - Spadek cen został wywołany czynnikami popytu, a nie podaży, a na te pierwsze miały wpływ coraz bardziej pogarszające się perspektywy gospodarcze — wyjaśnił główny ekonomista FAO, Abdolreza Abbassian.
Największy spadek zanotował wskaźnik cen cukru, o 19,1 proc. wobec lutego. Wynikał ze zmniejszonego spożycia związanego z ograniczeniem swobody przemieszczania się w wielu krajach, a także z mniejszego popytu wśród producentów etanolu, co wynikało z kolei z potanienia ropy naftowej — wyjaśniono w Rzymie.
Wartość kawy sprzedanej w sklepach sięga już 7,7 mld zł rocznie, co oznacza wzrost o 700 mln zł w zaledwie dwa l...
To nie „wroga propaganda”, tylko oficjalne dane Moskwy: w Rosji rozpędza się kryzys żywnościowy. Załamała się pr...
Wśród najmłodszych dorosłych, czyli osób w wieku 18-25 lat, jedynie mniej niż co piąty wcale nie pije alkoholu....
Unilever zagwarantował załodze działu lodów (34 marki, m.in. Algida, Magnum, Wall's) w Europie i Wielkiej Brytan...
VELUX Polska, obchodząca w tym roku 35-lecie obecności na rynku jest jedną z tych firm, które współtworzyły polską branżę budowlaną. Od podstaw budowała kategorię użytkowych poddaszy, inwestując w przemysł, rozwijając lokalnych dostawców i kształtując standardy zrównoważonego rozwoju.
Lubiana przez klientów Starbucksa tradycja podawania przy ladzie własnego imienia, które zostaje następnie zapis...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas