Aktualizacja: 06.04.2015 22:00 Publikacja: 06.04.2015 22:00
Globalna marka Taco Bell podejmie drugą próbę podbicia naszego rynku.
Foto: Bloomberg
– Jesteśmy w trakcie poszukiwania potencjalnych franczyzobiorców, zarówno w Polsce, jak i w innych krajach Europy – mówi „Rzeczpospolitej" Amy Kavanaugh odpowiadająca za markę Taco Bell w amerykańskim koncernie Yum. Nie ujawnia, ile restauracji fast food z meksykańskimi daniami może powstać w Polsce. – Przygotujemy strategię dla poszczególnych krajów, ale najpierw musimy wybrać franczyzobiorcę – mówi Kavanaugh.
Sieć Taco Bell w USA liczy już ponad 6 tys. lokali. W Europie jednak jest ich niewiele. W latach 90. marka próbowała podbić polski rynek, ale szybko z tych planów zrezygnowała i wycofała się z naszego kraju. Teraz jest przekonana, że Polacy dojrzeli już do meksykańskiej kuchni. – Taco Bell ma duże szanse na szybki rozwój w Europie – uważa Kavanaugh, wskazując m.in. na Hiszpanię i Wielką Brytanię, gdzie marka radzi sobie bardzo dobrze.
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Propozycja nowelizacji zasad handlu alkoholem rozczarowała wszystkich graczy na tym rynku. Ministerstwo Zdrowia...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas