Więcej drobiu pojedzie do Chin

We wrześniu 2015 roku kolejne zakłady drobiarskie w Polsce odwiedzą chińscy inspektorzy. Nasza weterynaria zabiega także o otwarcie rynków dla naszej żywności na Bliskim i Dalekim Wschodzie oraz w Afryce Południowej.

Publikacja: 21.07.2015 15:00

Więcej drobiu pojedzie do Chin

Foto: Fotorzepa

To oznacza, że nowe możliwości eksportowe dla naszego mięsa rysują się w najbliższym czasie nie tylko – jak ostatnio informowała „Rzeczpospolita" - w Iranie.

- Pracujemy nad otwarciem kolejnych rynków eksportowych dla produktów zwierzęcych i paszowych z Polski – powiedział podczas wtorkowej konferencji prasowej Marek Pirsztuk, główny lekarza weterynarii.

Pozostało jeszcze 88% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Subskrybuj
gazeta
Przemysł spożywczy
Węgry zakazały importu polskiej wołowiny i wieprzowiny. To odwet
Przemysł spożywczy
Zmarł jeden z twórców imperium lodziarskiego Koral
Przemysł spożywczy
Polskie Jeżyki i Grześki łączą siły z niemieckimi zającami
Przemysł spożywczy
Słynny producent alkoholi luksusowych zwolni ponad tysiąc pracowników
Przemysł spożywczy
Zakaz reklamy piwa? Ministerstwo nie mówi „nie”
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem