W lodówce czy w szafce? Heinz rozstrzyga ważny dylemat w sprawie keczupu

Trzymasz keczup w szafce? Heinz sugeruje stanowczo, że to nie jest najlepszy pomysł. Co nie zmienia faktu, że dużo ludzi ma inne zdanie.

Publikacja: 03.07.2023 14:11

Trzymasz keczup w szafce? Heinz sugeruje stanowczo, że to nie jest najlepszy pomysł

Trzymasz keczup w szafce? Heinz sugeruje stanowczo, że to nie jest najlepszy pomysł

Foto: Bloomberg

Brytyjski oddział koncernu Heinz, znanego najlepiej właśnie z ketchupu (choć produkuje także inne sosy do doprawiania potraw, kanapek i przekąsek) rozstrzygnął za pomocą tweeta, jak powinno przechowywać się keczup. A przynajmniej keczup produkowany przez Heinz, popularny również w Polsce (choć nie tak, jak miejscowe, polskie marki).

"Do waszej wiadomości: Ketchup. Ma. Miejsce. W. Lodówce" – zatweetował Heinz.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Przemysł spożywczy
W tym i w przyszłym roku mniej kawy z Brazylii
Przemysł spożywczy
Kakao będzie drożeć jeszcze latami. Miliardowe inwestycje nie zwrócą się szybko
Przemysł spożywczy
Amerykańska firma ma nakarmić rosyjskie wojsko. Kreml skonfiskował ją za rzekome przekręty
Przemysł spożywczy
Eksport szansą dla producentów mocnych alkoholi
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Przemysł spożywczy
Kryzys ryżowy: Japonia uwalnia rezerwy strategiczne najważniejszego produktu żywnościowego