Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 24.07.2018 19:18 Publikacja: 24.07.2018 18:57
Foto: 123rf.com
Radioaktywna substancja została odkryta w kolekcji win z roczników 2009 - 2012, ale w bardzo minimalnej ilości, nie zagrażającej ludzkiemu zdrowiu - informuje CNN.
Francuscy naukowcy z Centrum Badań Nuklearnych w Bordeaux przebadali wina Cabernet Sauvignon i rosé z lat 2009-2012. Poziom substancji radioaktywnej w Cabernet Sauvignon wyprodukowanym po 2011 roku, czyli po katastrofie w Fukushimie, podwoił się.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Słynny amerykański producent lodów Ben & Jerry’s traci jednego ze współzałożycieli. Jerry Greenfield odchodzi z...
Prawie połowa Niemców ma nadwagę, a 11. na 100. boryka się z kryzysem otyłości. Niemieckie władze chcą to zmieni...
Gdyby nie keczup i makaron z serem, Warren Buffett miałby o jeden problem mniej. Podczas niedawnego występu w st...
W rok ceny kawy na światowych giełdach się podwoiły. Podwyżki właśnie docierają na półki sklepowe w Polsce. Kons...
Po zaledwie roku pracy na stanowisku prezesa Nestlé Laurent Freixe musi pożegnać się z firmą. Powodem jest ukryw...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas