Lubelskie mocne w eksporcie żywności

Sławomir Sosnowski, marszałek województwa lubelskiego: Budujemy system wsparcia przedsiębiorców.

Publikacja: 07.05.2015 22:00

Lubelskie mocne w eksporcie żywności

Foto: materiały prasowe

Rz: W najbliższy czwartek w Warszawie odbędzie się organizowane przez „Rzeczpospolitą" III Polish Food Export Forum, na którym przedstawiciel Lubelskiego opowie, jak tworzyć lokalne hity eksportowe. Region ma receptę na sukces?

Sławomir Sosnowski: Nasza recepta to współpraca z biznesem i samorządami. Budujemy system wsparcia przedsiębiorców oparty na relacjach pomiędzy tymi podmiotami. W strukturach urzędu marszałkowskiego stworzyliśmy zespół Biznes.Lubelskie, który zajmuje się profesjonalną obsługą inwestorów i eksporterów. System budujemy przy wsparciu firmy doradczej PwC. Realizujemy wspólny projekt, który ma się przyczynić do wzmocnienia wizerunku oraz atrakcyjności inwestycyjnej województwa. Jesteśmy otwarci na współpracę z biznesem z całego świata, w sposób szczególny zachęcamy do kontaktu z nami polskich przedsiębiorców ze wszystkich regionów.

Pozostało jeszcze 84% artykułu

Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Opinie Ekonomiczne
Krzysztof Adam Kowalczyk: To nie są wybory prezydenckie
Opinie Ekonomiczne
Witold M. Orłowski: Wojna orła ze smokiem
Opinie Ekonomiczne
Dr Mateusz Chołodecki: Czy można skutecznie regulować rynki cyfrowe
Opinie Ekonomiczne
Marcin Piasecki: Marzenie stanie się potrzebą
Opinie Ekonomiczne
Maciej Miłosz: Król jest nagi. Przynajmniej ten zbrojeniowy