Reklama
Reklama

"Globalne marnotrawstwo": o jedzeniu i głodzie

Marnuje się jedna trzecia wyprodukowanej na świecie żywności. A miliard ludzi głoduje.

Aktualizacja: 29.10.2017 22:01 Publikacja: 29.10.2017 15:54

Foto: materiały prasowe

Rocznie Brytyjczycy wyrzucają 16 tysięcy ton żywności – często nadającej się do spożycia. Taka sytuacja ma miejsce w wielu krajach świata.

– Ogromna część marnowanej żywności to owoce i warzywa, bo eliminowane są te, które nie wyglądają idealnie – tłumaczy Tristram Stuart, autor bestsellera „Waste: Uncovering the Global Food Scandal”, który we francuskim filmie jest przewodnikiem po krainie marnotrawstwa.

Pozostało jeszcze 86% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Film
Marcin Dorociński, przeboje z Cannes i nie tylko
Film
Stare kino jest jak dobre wino i coraz popularniejsze
Film
Gdynia 2025: Holland, Machulski, Pasikowski i Smarzowski powalczą o Złote Lwy
Film
„Follemente. W tym szaleństwie jest metoda”, czyli randka w ciemno
Film
Trudne wyzwania imigranckich dzieci z wiedeńskiej podstawówki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama