Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 18.09.2025 23:49 Publikacja: 26.01.2025 14:40
Foto: Adobestock
Wiadomo, że Włosi są bardzo konserwatywni, jeśli chodzi o podejście do gastronomii. Capuccino po 11-tej? Tylko dla turystów. Dla Włochów, to obciach. Spaghetti bolognese na Sycylii? Nie do pomyślenia. W ten gastronomiczny krajobraz wpisują się także rodzaje pizzy i dodatków jakie się na niej znajdą. Ananas? Nie pasuje, bo jest słodki i nijak nie pasuje do słono-kwaskowej gamy smaków.
W tym przypadku nagłośnienie nietypowego składnika , jest efektem wielkiego światowego wzrostu popularności kuchni włoskiej.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Do około 13 mln gospodarstw domowych w Polsce ma trafić broszura informująca, jak zachować się w razie zagrożeń,...
Donald Trump podpisał miliardowe porozumienia z Wielką Brytanią, Polska inwestuje rekordowe 4 mld zł w cyberbezp...
Roskosmos chwali się, że testuje już konkurenta Starlinka. I że system niskoorbitalnych satelitów pojawi się na...
Cyberprzestępcy wykradli dane logowania tysięcy Polaków i opublikowali je na znanym forum hakerskim. Dokument sk...
Unia opóźnia 19. pakiet sankcji wobec Rosji, w Niemczech narasta konflikt CDU–SPD o energetykę, a prezydent Karo...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas