Rzemieślnicze piwa uderzają w cydr

Co roku w Polsce przybywa ok. 30 nowych browarów rzemieślniczych. Ich rosnąca popularność bije nie tylko w koncerny, ale i w producentów cydru.

Aktualizacja: 22.05.2017 06:44 Publikacja: 21.05.2017 20:07

Małe browary potrafią elastycznie reagować na zmiany preferencji konsumentów.

Małe browary potrafią elastycznie reagować na zmiany preferencji konsumentów.

Foto: Fotolia

Cydr czy piwo, a jeśli piwo, to zwykłe czy smakowe – przed takimi dylematami mogą stanąć klienci sklepów w letnie popołudnia, zwłaszcza gdy zacznie się sezon grillowy. Stojący przed półkami sklepowymi klienci nie zdają sobie zapewne sprawy, że zalew nowych smaków cydrów to efekt wytężonej walki producentów o utrzymanie rynku.

Szukanie pomysłów

Pozostało jeszcze 90% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Biznes
Londyn uderza w Moskwę największymi sankcjami w historii
Biznes
Nowy prezes PGZ przyszedł z Grupy Azoty
Biznes
Prezes Grupy Azoty rezygnuje z funkcji
Biznes
Umowa USA-Wielka Brytania gotowa. UE zniecierpliwiona. Nowy papież z Ameryki
Biznes
Cyfrowa rewolucja w samorządach
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem