Reklama

Rzemieślnicze piwa uderzają w cydr

Co roku w Polsce przybywa ok. 30 nowych browarów rzemieślniczych. Ich rosnąca popularność bije nie tylko w koncerny, ale i w producentów cydru.

Aktualizacja: 22.05.2017 06:44 Publikacja: 21.05.2017 20:07

Małe browary potrafią elastycznie reagować na zmiany preferencji konsumentów.

Małe browary potrafią elastycznie reagować na zmiany preferencji konsumentów.

Foto: Fotolia

Cydr czy piwo, a jeśli piwo, to zwykłe czy smakowe – przed takimi dylematami mogą stanąć klienci sklepów w letnie popołudnia, zwłaszcza gdy zacznie się sezon grillowy. Stojący przed półkami sklepowymi klienci nie zdają sobie zapewne sprawy, że zalew nowych smaków cydrów to efekt wytężonej walki producentów o utrzymanie rynku.

Szukanie pomysłów

Pozostało jeszcze 90% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Biznes
Inwestorzy rozkręcają się nad Wisłą. Jest nowy rekord
Biznes
ChatGPT wchodzi w e-handel. Analityk przewiduje: udział Allegro może słabnąć
Biznes
Deregulacja: UKE chce zdjąć ostatnie obowiązki Orange Polska na rynku internetu
Biznes
Budżet UE na 2 bln euro, Rosja atakuje polską fabrykę, IATA krytykuje Brukselę
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Biznes
Wakacje w erze Donalda Trumpa: linie kasują loty do USA
Reklama
Reklama