Reklama

Otwarcie pierwszej podwodnej restauracji w Europie

Na północnym wybrzeżu Norwegii już dzisiaj otwarta zostanie pierwsza podwodna restauracja w Europie. Zaprojektowany przez popularną, norweską firmę architektoniczną Snohetta lokal, będzie miał trzy piętra i szerokie na 10 metrów panoramiczne okno, przez które będzie można podziwiać morską florę i faunę.

Aktualizacja: 20.03.2019 09:53 Publikacja: 20.03.2019 09:36

Foto: Snohetta/Plompmozes

adm

Under, pierwszy w Europie podwodny lokal gastronomiczny znajduje się na północnym wybrzeżu Norwegii i od kilku miesięcy budzi wielkie zainteresowanie turystów z całego świata.

Celem pomysłodawców restauracji było połączenie najlepszych elementów Norwegii. - Przyciągniemy turystów z całego świata. To jest naszym celem. Mam nadzieję i wierzę, że będzie to początek nowej ery w branży turystycznej - powiedział jeden z pomysłodawców restauracji, Gaute Ubostad. 

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Społeczeństwo
Zdjęcia Donalda Trumpa z Jeffreyem Epsteinem na murach Zamku Windsor
Społeczeństwo
Japonia: Niemal co trzeci mieszkaniec kraju ma 65 lat i więcej. 9 mln z nich pracuje
Społeczeństwo
Antyizraelski protest w Hiszpanii. Wyścig Vuelta a España został przerwany
Społeczeństwo
Władze Nepalu chciały wyłączyć Facebooka. 19 osób nie żyje. Premier rezygnuje
Społeczeństwo
Prezes pod mostem i bez głowy. Niekończąca się seria dziwnych zgonów w Rosji
Reklama
Reklama