Reklama
Rozwiń

Otwarcie pierwszej podwodnej restauracji w Europie

Na północnym wybrzeżu Norwegii już dzisiaj otwarta zostanie pierwsza podwodna restauracja w Europie. Zaprojektowany przez popularną, norweską firmę architektoniczną Snohetta lokal, będzie miał trzy piętra i szerokie na 10 metrów panoramiczne okno, przez które będzie można podziwiać morską florę i faunę.

Aktualizacja: 20.03.2019 09:53 Publikacja: 20.03.2019 09:36

Foto: Snohetta/Plompmozes

adm

Under, pierwszy w Europie podwodny lokal gastronomiczny znajduje się na północnym wybrzeżu Norwegii i od kilku miesięcy budzi wielkie zainteresowanie turystów z całego świata.

Celem pomysłodawców restauracji było połączenie najlepszych elementów Norwegii. - Przyciągniemy turystów z całego świata. To jest naszym celem. Mam nadzieję i wierzę, że będzie to początek nowej ery w branży turystycznej - powiedział jeden z pomysłodawców restauracji, Gaute Ubostad. 

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Społeczeństwo
Szwecja przestanie adoptować dzieci z innych krajów? Raport specjalnej szwedzkiej komisji wspomina o Polsce
Materiał Promocyjny
25 lat działań na rzecz zrównoważonego rozwoju
Społeczeństwo
Młodzi Polacy wątpią w demokrację. Są wyniki sondażu
Wspomnienie
Julian McMahon, gwiazda „Fantastycznej Czwórki” i „Nip/Tuck”, zmarł w wieku 56 lat
Społeczeństwo
Holandia zakazuje petard w sylwestra. Powodem narastająca przemoc
Społeczeństwo
W którym kraju w Europie są najdłuższe wakacje? Odpowiedź może zaskoczyć
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama