Reklama
Rozwiń
Reklama

Ryba bez ryby. Pierwsze wegańskie roślinne ryby już są

Bezrybny tuńczyk, roślinne sardele. Amerykańskie firmy pracują nad rybami, których produkcja nie wydrenuje oceanów.

Aktualizacja: 23.07.2019 15:34 Publikacja: 23.07.2019 15:20

Ryba bez ryby. Pierwsze wegańskie roślinne ryby już są

Foto: Adobe Stock

Wegańskie burgery podbijają już podniebienia i rynek w USA. Producent Impossible Whoppera nie spoczywa jednak na laurach i pracuje nad kolejnym rodzajem całkowicie roślinnego substytutu produktów odzwierzęcych. Tym razem specjaliści z Impossible Foods dali radę wyprodukować całkowicie roślinny bulion o smaku anchois (sardeli).

- Został wykorzystany do zrobienia paelli – pochwalił się „The New York Times" Pat Brown, prezes Impossible Foods.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Grupa Żywiec zamyka kolejny browar. Po Leżajsku pora na Namysłów
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Przemysł spożywczy
Na bezalkoholowe trunki Polacy wydają już więcej niż na herbatę
Przemysł spożywczy
Holenderski gigant zapowiada zwolnienia. 400 osób straci pracę w Amsterdamie
Przemysł spożywczy
Już nie będzie "wegańskich burgerów"? Nazwy stek i kotlet tylko dla mięsa
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Przemysł spożywczy
Naukowcy wzywają, by jeść o połowę mniej mięsa. „Mamy kryzys planetarny”
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama