Reklama
Rozwiń
Reklama

Brutalnie szczere menu zapewniło sukces restauracji

Restauracyjne menu zazwyczaj jest albo informacyjne albo uwodzi niezwykłymi opisami. Restaurator z Montrealu postawił zaś na szczerość.

Aktualizacja: 21.01.2021 09:17 Publikacja: 21.01.2021 08:37

Brutalnie szczere menu zapewniło sukces restauracji

Foto: Adobe Stock

Kiedy bierzemy do ręki menu w restauracji albo przeglądamy opisy dań przed zamówieniem, to prędzej poczytamy o tym, że coś jest „najlepszym połączeniem chińskiej tradycji i amerykańskiej pomysłowości" niż „nie jestem fanem północnoamerykańskiego chińskiego jedzenia i to wasza decyzja". Tymczasem Feigang Fei, prowadzący Cuisine Aunt Dai w Montrealu postawił właśnie na brutalną wręcz szczerość w opisach swoich dań.

„W porównaniu do naszego General Tao Chicken, to nie jest TAKIE dobre." – stwierdza opis dania „Orange Beef". Z kolei opis słodko-ostrej wieprzowiny stwierdza „ponieważ mam duże oczekiwania co do tego dania, to szczerze mówiąc nie jestem wielkim fanem naszej wersji. Ale nie zrozumcie mnie źle, nasze danie też jest bardzo smaczne, różni się tylko od tych, które jadłem podczas studiów". Inne dania, jak wynika z pojawiających się w mediach społecznościowych cytatów z menu, również mają podobne opisy.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Pozew żony Henryka Kani blokuje spłatę 880 mln zł długów. Czeka 583 wierzycieli
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
eSIM w podróży: łatwy dostęp do internetu za granicą, bez opłat roamingowych
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama