Fermentowana herbata od Coca-Coli? Ma być zdrowiej…

Coca-Cola wchodzi w segment napojów z kombuchą. Ma to być odpowiedź na potrzeby konsumentów, którzy na fali zainteresowania zdrowszym trybem życia odwracają się od słodkich napojów gazowanych.

Aktualizacja: 13.10.2018 07:24 Publikacja: 13.10.2018 00:01

Fermentowana herbata z grzybkiem japońskim (pływający po powierzchni kożuch) słynie z właściwości le

Fermentowana herbata z grzybkiem japońskim (pływający po powierzchni kożuch) słynie z właściwości leczniczych.

Foto: Mihai Blanaru

Coca-Cola coraz bardziej dywersyfikuje swój portfel, wprowadzając zdrowsze produkty, takie jak np. wody czy napoje roślinne. W połowie września kupiła australijską spółkę Organic & Raw Trading Co, znaną z marki napojów Mojo z dodatkiem kombuchy. Mojo Kombucha Organic & Raw to naturalnie fermentowana herbata.

- Dodanie Mojo Kombucha doskonale pasuje do rosnącej popularności ekologicznych, probiotycznych napojów - powiedział Vamsi Mohan, prezes Coca-Cola Australia.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Obszary medyczne
Masz to jak w banku
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Obszary medyczne
Współpraca, determinacja, ludzie i ciężka praca
Zdrowie
"Czarodziejska różdżka" Leszczyny. Bez wotum nieufności wobec minister zdrowia
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Zdrowie
Co dalej z regulacją saszetek nikotynowych?