W menu znalazła się i musaka wegetariańska, i tortilla meksykańska z sosem z zielonego groszku, i kotlecik szpinakowy z pieczonymi ziemniakami. Wszystkie dania podawane są w zestawach – z indyjskimi papadamami, z brązowym ryżem, z ziemniakami. Bardzo atrakcyjnie prezentują się tu sałatki – warzywa podawane są w orientalnych (np. imbirowo-sezamowym) lub śródziemnomorskich (np. balsamicznym) sosach. Dodatkową atrakcję stanowią niepasteryzowane piwa chmielowe: Ciechan, Żywe, Koźlak oraz pszeniczne Obołoń. Bogata jest także oferta surówek, koktajli owocowych i soków warzywnych. Niektóre dania występują również w wersji fitness, co oznacza, że kalorie w tych daniach zostały policzone przez dietetyków z Europejskiego Instytutu Leczenia Otyłości u Dzieci i Dorosłych w Warszawie, z którym Vegabar współpracuje w ramach akcji „Odchudzanie ze smakiem”. Cena zestawów wynosi od 9 do 18 zł.
Na klientów Vegabaru często czekają niespodzianki, np. deser lub napój gratis. W Vegabarze nie używa się chemicznych dodatków smakowych, konserwantów, barwników i jajek w proszku. Kucharze mają do dyspozycji jedynie naturalne produkty i własną pomysłowość. Niedrogie wegetariańskie posiłki dostaniemy w drugim lokalu Vegabar tuż niedaleko ronda ONZ.
ul. Oboźna 9, tel. 022 211 34 84;
ul. Świętokrzyska 34 tel. 022 620 97 13
e-mail: vegabar@vegabar.pl