Masarze wegetarianami. „Kiełbasa to papieros przyszłości”

Istniejący od lat 30. dziewiętnastego wieku sławny niemiecki producent wędlin przechodzi na zdrową żywność. Rezygnuje z mięsa.

Publikacja: 06.04.2015 07:56

Reklama wędlin z kurzego białka, oleju rzepakowego i soi

Reklama wędlin z kurzego białka, oleju rzepakowego i soi

Foto: rp.pl

Firma nazywa się Rügenwalder Mühle i działa od 1834 roku, najpierw w dzisiejszym polskim Darłowie ( po niemiecku Rügenwalde), od zakończenie wojny w Bad Zwischenahn w Dolnej Saksonii.

Jest znana w całych Niemczech z metek, wątrobianek, szynek, kiełbas i frykadelek (kotletów mielonych).

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1216
Świat
Podcast „Rzecz o geopolityce”: Upadający Iran, aspirująca Francja
Świat
Białoruś: lider opozycji w areszcie. Łukaszenko wyprowadził OMON na ulice
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1213
Materiał Promocyjny
Firmy, które zmieniły polską branżę budowlaną. 35 lat VELUX Polska
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1212