Reklama
Rozwiń
Reklama

Polska fabryka dań gotowych przechodzi z amerykańskich rąk do francuskich

Zakład produkcyjny Konspol w Nowym Sączu, który od 2018 roku należy do amerykańskiego koncernu Cargill, zmienia właściciela. Należący do Francuzów Drosed chce tym samym wejść w segment dań gotowych.

Publikacja: 07.06.2024 16:40

Polska fabryka dań gotowych przechodzi z amerykańskich rąk do francuskich

Foto: Adobe Stock

Założony w 1982 roku w Nowym Sączu polski zakład Konspol specjalizuje się w produkcji dań gotowych, takich jak panierowane frytki z kurczaka, cheeseburgery, roladki Devolay z serem czy pierogi. W swojej ofercie ma też świeże mięso. W 2018 roku fabrykę przejął amerykański koncern Cargill. Teraz zakład ponownie zmieni właściciela.

Drosed kupuje fabrykę Konspol w Nowym Sączu

RP.PL i The New York Times!

Kup roczną subskrypcję w promocji - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Drożyzna kawie nie odpuszcza, ceny znów wzrosły o ponad 30 proc.
Przemysł spożywczy
Załamanie eksportu z Sinciangu: chiński koncentrat zalega w magazynach
Przemysł spożywczy
Pozew żony Henryka Kani blokuje spłatę 880 mln zł długów. Czeka 583 wierzycieli
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Jak budować strategię cyberodporności
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama