Reklama
Rozwiń
Reklama

Polska fabryka dań gotowych przechodzi z amerykańskich rąk do francuskich

Zakład produkcyjny Konspol w Nowym Sączu, który od 2018 roku należy do amerykańskiego koncernu Cargill, zmienia właściciela. Należący do Francuzów Drosed chce tym samym wejść w segment dań gotowych.

Publikacja: 07.06.2024 16:40

Polska fabryka dań gotowych przechodzi z amerykańskich rąk do francuskich

Foto: Adobe Stock

Założony w 1982 roku w Nowym Sączu polski zakład Konspol specjalizuje się w produkcji dań gotowych, takich jak panierowane frytki z kurczaka, cheeseburgery, roladki Devolay z serem czy pierogi. W swojej ofercie ma też świeże mięso. W 2018 roku fabrykę przejął amerykański koncern Cargill. Teraz zakład ponownie zmieni właściciela.

Drosed kupuje fabrykę Konspol w Nowym Sączu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Materiał Promocyjny
UltraGrip Performance 3 wyznacza nowy standard w swojej klasie
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Przemysł spożywczy
Ceny kawy w USA rosną przez cła Trumpa – palarnie biją na alarm
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama