Polska fabryka dań gotowych przechodzi z amerykańskich rąk do francuskich

Zakład produkcyjny Konspol w Nowym Sączu, który od 2018 roku należy do amerykańskiego koncernu Cargill, zmienia właściciela. Należący do Francuzów Drosed chce tym samym wejść w segment dań gotowych.

Publikacja: 07.06.2024 16:40

Polska fabryka dań gotowych przechodzi z amerykańskich rąk do francuskich

Foto: Adobe Stock

Założony w 1982 roku w Nowym Sączu polski zakład Konspol specjalizuje się w produkcji dań gotowych, takich jak panierowane frytki z kurczaka, cheeseburgery, roladki Devolay z serem czy pierogi. W swojej ofercie ma też świeże mięso. W 2018 roku fabrykę przejął amerykański koncern Cargill. Teraz zakład ponownie zmieni właściciela.

Drosed kupuje fabrykę Konspol w Nowym Sączu

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz
Przemysł spożywczy
Unilever daje długie gwarancje zatrudnienia załodze. To ewenement
Przemysł spożywczy
Starbucks zakazuje pisania imion kandydatów na prezydenta na kubkach. „Zbyt polityczne”
Materiał Promocyjny
Bank Pekao nagrodzony w konkursie The Drum Awards for Marketing EMEA za działania w Fortnite
Przemysł spożywczy
Węgry nagle zniosły embargo na mięso z Polski i innych krajów. Sukces negocjacji