Roślinne mięso tanieje w sklepach. Ma wyprzeć prawdziwą wołowinę

Impossible Foods poinformowało, że obniży ceny swoich hamburgerów ze sztucznego mięsa o 20 proc. w amerykańskich sklepach spożywczych. To początek walki cenowej producenta białka roślinnego z prawdziwą wołowiną.

Aktualizacja: 03.02.2021 10:51 Publikacja: 03.02.2021 09:04

Roślinne mięso tanieje w sklepach. Ma wyprzeć prawdziwą wołowinę

Foto: Bloomberg

ula

Poza tym Impossible Foods informuje, że zwiększa produkcję swoich produktów - informuje agencja Reutera.

Impossible Foods, twórca popularnego Impossible Burger, to jeden z dwóch liderów produkcji roślinnego mięsa obok Beyond Meat. Koncerny wciąż zwiększają produkcje i poszerzają rynek, ponieważ coraz więcej konsumentów dba o zdrowie rezygnując z mięsnej diety a także w trosce środowisko naturalne, dla którego hodowla zwierząt jest o obciążająca.

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz
Przemysł spożywczy
Unilever daje długie gwarancje zatrudnienia załodze. To ewenement
Przemysł spożywczy
Starbucks zakazuje pisania imion kandydatów na prezydenta na kubkach. „Zbyt polityczne”
Materiał Promocyjny
Bank Pekao nagrodzony w konkursie The Drum Awards for Marketing EMEA za działania w Fortnite
Przemysł spożywczy
Węgry nagle zniosły embargo na mięso z Polski i innych krajów. Sukces negocjacji