Reklama

Roślinne mięso tanieje w sklepach. Ma wyprzeć prawdziwą wołowinę

Impossible Foods poinformowało, że obniży ceny swoich hamburgerów ze sztucznego mięsa o 20 proc. w amerykańskich sklepach spożywczych. To początek walki cenowej producenta białka roślinnego z prawdziwą wołowiną.

Aktualizacja: 03.02.2021 10:51 Publikacja: 03.02.2021 09:04

Roślinne mięso tanieje w sklepach. Ma wyprzeć prawdziwą wołowinę

Foto: Bloomberg

ula

Poza tym Impossible Foods informuje, że zwiększa produkcję swoich produktów - informuje agencja Reutera.

Impossible Foods, twórca popularnego Impossible Burger, to jeden z dwóch liderów produkcji roślinnego mięsa obok Beyond Meat. Koncerny wciąż zwiększają produkcje i poszerzają rynek, ponieważ coraz więcej konsumentów dba o zdrowie rezygnując z mięsnej diety a także w trosce środowisko naturalne, dla którego hodowla zwierząt jest o obciążająca.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Ceny kawy w USA rosną przez cła Trumpa – palarnie biją na alarm
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Przemysł spożywczy
Grupa Żywiec zamyka kolejny browar. Po Leżajsku pora na Namysłów
Przemysł spożywczy
Na bezalkoholowe trunki Polacy wydają już więcej niż na herbatę
Przemysł spożywczy
Holenderski gigant zapowiada zwolnienia. 400 osób straci pracę w Amsterdamie
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Przemysł spożywczy
Już nie będzie "wegańskich burgerów"? Nazwy stek i kotlet tylko dla mięsa
Materiał Promocyjny
Nowy Ursus to wyjątkowy projekt mieszkaniowy w historii Ronsona
Reklama
Reklama