Reklama

Polska europejskim gigantem od… sushi?!

– Być może w najbliższych latach staniemy się centrum produkcji sushi dla całej Europy – powiedział dla Portalspozywczy.pl Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju Kuchni Świata.

Aktualizacja: 21.12.2016 21:22 Publikacja: 21.12.2016 21:03

Polska europejskim gigantem od… sushi?!

Foto: Fotorzepa/Jakub Ostałowski

Według Dariusza Richtera kuchnia japońska ma w Polsce ciągle duże pole do popisu i nic nie wskazuje na to, żeby branża przestała się rozwijać. Sprzedażą sushi i innych przysmaków interesują się już nie tylko restauracje i bary, ale też wielki przemysł handlowy. Według Dariusza Richtera obecnie mamy do czynienia z rewolucją właśnie w tym kierunku, a prace nad polepszeniem jakości i zwiększeniem trwałości przemysłowych produktów dla marketów mogą nadać Polsce miano kluczowego europejskiego producenta sushi.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Przemysł spożywczy
Rosja produkuje coraz mniej wódki, ale Rosjanie piją więcej
Przemysł spożywczy
Właściciel Nutelli kupuje amerykańskiego producenta płatków śniadaniowych
Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Reklama
Reklama